Безбедноста од пожари е одговорност на сите. - противпожарна вежба Galaxy Fuse

2023-11-30

Пожарот е предупредување, безбедноста е над се, животот е поважен од планината Таи. Со цел ефикасно да се подобри свеста за безбедноста од пожари на сите вработени и способноста да се справат со итни пожарни несреќи, утрото на 30 ноември, по Пекинг време, Galaxy Fuse одржа годишен рутински тренинг за знаење за пожар и активности за вежбање против пожари.


Штом се огласил фабричкиот аларм за пожар, сите вработени веднаш ја прекинале работата и брзо се евакуирале на првиот кат. Вежбата за пожар, од директорот на работилницата Кси ја објасни целта на активностите на вежбата, Кси рече: „Треба да преземеме мерки на претпазливост, да ги спречиме проблемите пред да се случат, да обезбедиме свесноста за пожарот и вештините за пожар за сите, суштински да ги елиминираме безбедносните ризици, да го подобриме пожарна свест на вработените, за заштита на безбедноста на животот и имотот“. Потоа, дајте им обука на сите за знаење за заштита од пожари и посочете ги безбедносните точки на кои фабриката треба да се фокусира.



Директорот Кси им објасни на вработените како правилно да алармираат, самоспасување, превенција и првични методи за гаснење пожар по пожар и како правилно да користат противпожарни апарати и брзо да избегаат кога ќе наидат на пожарни несреќи.


Откако надзорникот на работилницата ја спроведе демонстрацијата на апаратот за гаснење пожар, раководството на работилницата и вработените беа договорени да дупчат за возврат. Преку практичното работење, вработените беа појасно свесни за употребата на противпожарни апарати, оперативните чекори и соодветните мерки на претпазливост за гаснење пожар.


За претпријатијата, работата за заштита од пожари е клучот за промовирање на здрав и стабилен развој на претпријатијата, е важна алка за заштита на животот и безбедноста на имотот на сопствениците и вработените и е важен дел од безбедното производство. Galaxy Fuse се надева дека ќе помине таква вежба за пожар, дополнително ќе го зајакне публицитетот на персоналот за безбедност од пожари, ефикасно ќе ја подобри свесноста за безбедноста на персоналот, ќе ја подобри способноста за гаснење пожари за самоспасување во итни случаи на персоналот, за сеопфатно да го подобри безбедносниот капацитет за итни случаи! Дополнително направете добра безбедносна работа, правете практични, елиминирајте ги сите видови безбедносни опасности во пупката, преземете ефективни мерки за да спречите појава на сите несреќи од пожари и навистина „влакнете во пупка“!



We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept